Menu Close

22.09

Meila Tomé, blok flauta; Dušica Blaženović i Ivana Zavišić, barokne violine; Ana Torbica i Gradimir Orbanović, barokna viola; Srđan Stanić, viola da gamba i barokno violončelo; Vojislav Despotović, barokni kontrabas; Darko Karajić, archilauta i chitarrone; Predrag Gosta, čembalo.

Sreda, 22.09.2021 u 20h

Gde: Crkva Sv. Elizabete, Ćirila i Metodija 11, Telep.

Prodaja ulaznica i informacije: www.gigstix.com

Cena karte: 500 rsd

Ansambl “New Trinity Baroque” osnovan je 1998. godine u Londonu a baziran je u SAD-u. Okuplja međunarodne umetnike iz različitih krajeva sveta i sarađuje sa mnogim priznatim solistima. Nastupao je u Engleskoj, Finskoj, Hrvatskoj, BiH, Srbiji, Švedskoj i SAD-u na festivalima kao što su “Piccolo Spoleto” u Čarlstonu, Festivali rane muzike u Bostonu i Amherstu, festival “Sastammala Cregoriana” u Finskoj, Dubrovačke letnje ige, Varaždinske barokne večeri i “Korkyra Baroque” u Hrvatskoj, kao i Festival rane muzike u Beogradu. Već nekoliko godina redovno nastupa i kod nas, a aktivno je angažovan i na edukaciji mladih talenata kroz rad Beogradske barokne akademije. Ansambl je objavio deset kompakt diskova.

Predrag Gosta, dirigent, rođen je u Beogradu, gde je završio nižu i srednju muzičku školu. Studije je završio na Triniti koledžu za muziku u Londonu, a master studije solo pevanja, horskog i orkestarskog dirigovanja na Državnom univerzitetu Džordžije u Atlanti, SAD. Usavršavao se u Velikoj Britaniji, Rusiji i Evropi, a trenutno radi i doktorat na operskoj muzici s kraja 18. veka na Koledžu „Christ Church“ Univerziteta u Oksfordu. Dirigovao je orkestrima kao što su Londonski simfonijski orkestar, Orkestar državne kapele „Glinka” u Petrogradu, Ruski državni orkestar u Moskvi, Nacionalna filharmonija u Vašingtonu, Beogradska filharmonija, orkestar „Gwinnett Ballet Theatre“ u Atlanti, u operskim kućama u Švajcarskoj, Nemačkoj, Bugarskoj, kao i kod nas u Narodnom pozorištu i Operi-Teatru „Madlenianum”. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja, među kojima je i Godišnja nagrada UMUS-a (Udruženja muzičkih umetnika Srbije) za najbolji koncert u 2017. godini. Nastupao je u SAD-u, Rusiji, Evropi i u Meksiku. Umetnički je direktor i osnivač Nove Beogradske Opere, Beogradske Barokne Akademije, Festivala rane muzike, kao i poznatog ansambla za ranu muziku „New Trinity Baroque“ (Nju triniti barok). Objavio je petnaest kompakt diskova s ansamblima „New Trinity Baroque, Londonskim simfonijskim orkestrom i Simfonijskim orkestrom „Makris”.
Više informacija na: www.predraggosta.com